Kycklingburgare med mangosalsa

Kycklingburgare
 
Jag skulle kunna äta kyckling i olika former säkert 5 dagar i veckan och min äldsta dotter likaså, men resten av familjen protesterar och vill ha annat.
Ett gott recept som hela familjen gillar är kycklingburgare med mangosalsa.
Jag brukar alltid köpa kycklingfärs när jag gör den här rätten men just den här gpången var den slut, sä jag köpte strimlade kycklingfileér som jag med hjälp av stavmixer gjord till färs. Det blev godare än färdigköpt färs.
 
Kycklingburgare:
 
Ca 8 burgare
 
800 gram kycklingfärs
4 st salladslök
1 st röd chili frukt
1 kruka färsk koriander
1 st vitlök solo eller 2-3 små vitlöksklyftor (jag gillar solon)
1 st lime skalet och saften
flingsalt
1 msk sweet chilisås
2 tsk japansk soya
nymald svartpeppar
 
Finhacka salladslök, vitlök och chili och blanda i färsen, häll i sweet chilisåsen och soyan, det rivna limeskalet samt saften från limen. Blanda i den hackade koriandern och smaksätt med salt och peppar.
Forma burgarna efter önskad storlek, grid försiktigt in dem med olivolja innan du lägger på grillen eller i pannan.
 
Mangosalsa
 
2 dl grekisk/turkisk yoghurt
ca 100 gram färsk mango eller fryst tinad
Hälften av en kruka mynta
ca 1-2 msk mango chutney
svartpeppar
 
Serveras med:
tomat
sallad
rödlök
majonnäs
hamburgerbröd
pommes
 
Mums!