Snabba frukostfrallor
Det är alltid gott med nybakat bröd till frukosten men ingen har lust at vänta speciellt länge, så jag har provat mig fram med olika recept på snabba frallor och det här med honung och lite grahamsmjöl går hem hos alla.
50 g jäst
1 tsk bakpulver
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk honung
ca 8 dl vetemjöl
ca 3 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk honung
ca 8 dl vetemjöl
ca 3 dl grahamsmjöl

Smula jästen i en bunke, smält smöret och häll i vattenet. Värm till 37 grader alltså fingervarmt, häll vätskan över jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Häll i honung och salt, blanda bakpulvret med lite av mjölet och häll i mjölblandning och grahamsmjölet. Blanda ihop och knåda till en smidig deg, jag har ingen bakmaskin utan knådar med händerna tills degen känns smidig och bra. Viktigt att inte ha i för mycket mjöl eftersom frallorna då blir hårda och kompakta.
Låt jäsa under bakhanduk i 15 minuter, dela sedan upp i ca 20 bitar, forma som frallor och lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter till, grädda sedan i ugn 7-10 minuter på 250 grader, jag har varmluftsugn och upplever att jag får ha lite lägre temperatur.
Grädda till gyllenbruna, ät direkt med något gott pålägg!
