Smarriga jättemaränger med choklad
En enkel efterrätt eller perfekt till kalas är dessa smarriga jättemaränger. Maränger gillas av de flest och med choklad i förhöjer du smaken, jag hade mörk choklad med en touch av havssalt. Du känner chokladen och plötsligt dyker saltet upp som en liten härlig eftersmak. Det går att använda vilken choklad som helst men just den här blev mycket bra.
Jättemaränger med choklad av Leila.
Tid 1 h 10 minuter
7 st ägg
5,25 dl strösocker
100 gram choklad (valfri smak)
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfribunke.
3. Ställ bunken på en kastrull med kokande vatten och vispa under tiden som marängen värms till 60-65 grader, vispa hela tiden. Kontrollera temperaturen med en stektermometer.
4. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt att vispa tills marängen kallnat. Detta tar en stund men är helt klart värt det.
5. Smält chokladen över vattenbad och blanda ner försiktigt i marängsmeten, det ska inte röras för mycket utan man vill bara ha ett mönster i smeten.
6. Klicka ut smeten i lagom stora klickar, använd skedar till hjälp.
7. Grädda i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten då är de som godast.
Mums!!!

Det låter smarrigt och gott:) fina bilder! kram Anita