Lättbakade tekakor
Alltid gott med nybakat till frukost, lättbakade tekakor går fort och är supergoda. Så även om du har lite tid på morgonen hinner man svänga ihop dessa smarriga!
cirka 15 stycken
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ca 10-12 dl vetemjöl special
1. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en bunke, häll på den fingervarma degvätskan, rör om till jästen löst upp sig.
3. Tillsätt sirapen och saltet.
4. Häll i mjölet och arbeta degen smidig i cirka 5 minuter.
5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 15 minuter.
6. Dela upp degen i 15 bitar forma till bullar och lägg på bakplåtpapper på plåt och platta till med handflatan, nagga med gaffel och låt jäsa i 5-10 minuter till. Platta till en gång till innan du sätter in plåten i ugnen.
7. Grädda i cirka 6 minuter i 225 grader, de ska bli lätt gyllene.
Servera med smör, ost och marmelad, njut!
