Kladdkakemuffins
Något som är supergott, och enkelt är ju kladdkakemuffins. Lätt att vispa ihop om man får spontanbesök eller ska ha kalas.
Kladdkakemuffins
ca 12 stycken
100 gram smält smör
2 ägg
2 dl mjöl
2 !/2 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vanljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1. Smält smöret.
2. Knäck äggen.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör ihop äggen med de torra ingredienserna.
5. Rör ner smöret i bunken med det andra.
6. Valfritt, blanda ner hackad choklad eller vitchoklad knappar.
7. Klick ut i muffinsformar, ställ gärna formarna på en muffinsplåt.
8. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter, ta ut plåten när muffinsarna är lite kladdiga i mitten men helt torra på kanten när du provar med en sticka. Jag tycker de blir helt perfekta då.
Muffinsarna sjunker ihop när du tagit ut dom,låt svalna en stund!
Servera med grädde, glass och bär.

Äntligen!!!! Kladdkaka utan ägg!!! Måste provas, tack!!