Kladdkaka utan ägg
Kaddkaka utan ägg frågade en vän om. Ja jo det finns ju, så här kommer det.
Ingredienser
2,5 dl socker
50 gram smör (rumsvarmt)
1,5 dl mjölk
4 msk kakao
2,5 dl mjöl
1 tsk bkpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör ihop sockret och det rumsvarma smöret med 1 msk mjölk.
3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt blandningen och mjölken i socker/smör blandningen.
4. Vispa ordentligt i ett par minuter.
5. Häll ner i en smörad och bröad form.
6. Grädda i ca 35-40 minuter. Känn efter med en sticka i kanten på kakan efter ca 20 minuter är stickan torr när du provsticker men kladdig i mitten så ta ut och låt svalna.
Låt kakan svalna innan du serverar (då tycker jag den blir som bäst) med bär och grädde eller glass!
Tack snälla du!! Dessa ska vi prova, jag har nämligen två söner som älskar choklad!