Focaccia

Något som jag älskar till soppa är ju focaccia, det går att lägga på tomat, färska örter, lök, oliver, ost ja det mesta funkar bra. Men i min familj så äter vi gärna focaccian med olivolja och flingsalt på.
Just till soppa är det super gott och med en god dressing att doppa till...... mmmm. Detta recept hittade jag i Leilas a piece of cake, tycker hennes recept är super goda och gillar att testa nya saker från henne ofta.
 
Focaccia
 
Grundrecept 
 
25 gram färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk flytande honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
 
1. Smula jästen i en bunke.
2. Häll på vattenet, rör ut jästen i vattnet.
3. Häll i olja, salt och honung.
4. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg, knåda i cirka 5 minuter.
5. Jäs degen i 45 minuter i bunke med bakduk över.
6. Häll upp degen på plåt med bakplåtspapper, kavla försiktigt ut degen så att den täcker hela plåten, cirka 1 cm tjock.
7. Låt jäsa i 30 minuter till under bakduk.
8. Ringla över olivolja och strö flingsalt på, grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter i 225 grader.
 
Jag lägger degen på bakplåtspapper och inte på olivolja och salt men man kan göra det som passar en bäst.