Fläskfilégryta

Igår var det Valborg och min svägerska med familj var på besök, jag bestämde att vi skulle äta något som sköter sig rätt bra själv så det fick bli en god gryta till middag.
 
Fläskfilégryta
 
8-9 port
 
3 fläskfilé à 600-700 gram styck
8-9 dl vispgrädde
1/2 dl syltlök
1/2 dl cornichos (gurka)
5 charlottenlökar
3 st ölkorvar (mild eller stark beroende på om man gillar stark mat)
2 stycken köttbuljongtärningar 
några kvistar färsk timjan
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
ev lite vatten om såsen blir för tjock i konsistensen
 
Putsa och skiva fläskfileérna i strimlor, bryn några i taget i en stekpanna, om man lägger i för många blir de kokta istället för att få en fin gyllene stekyta. Bryn bara ite hastigt så att köttet får färg, det ska koka en stund i grytan och blir då genomlagad. Slå på grädden och lägg i syltlök, gurka, löken och ölkorvarna. Smaksätt med salt och peppar samt buljongen och sojan.
Låt koka i en halvtimme, lägg i timjan på slutet!
 
Servera med ris eller egen friterade pommes samt en god sallad.